EHBO vereniging Nieuw Lotbroek

Contactpersoon: Patrick Essers

E-mail: info@ehbo-nieuwlotbroek.nl

www.ehbo-nieuwlotbroek.nl

Al meer dan 50 jaar is de EHBO vereniging Nieuw Lotbroek actief.Wij geven o.a. cursussen, houden oefeningen, allemaal met het doel voor U en voor de gemeenschap klaar te staan wanneer Eerste Hulp noodzakelijk is.

Elk jaar leiden wij cursisten op die een bevoegdheid krijgen om eerste hulp te kunnen verlenen. Deze cursisten worden getraind met speciaal lesmateriaal, zoals bijvoorbeeld een reanimatiepop etc.

 

Wist u dat in Nederland per jaar ongeveer 7000 mensen gereanimeerd moeten worden buiten het ziekenhuis? Reanimatie (hartmassage en beademing) wordt toegepast om de tot stilstand gekomen bloedsomloop weer “op gang” te brengen. Dat weer op gang brengen kan veel effectiever gebeuren met behulp van een defibrillator (op de radio reclame spreekt men over een “defie”). Dit apparaat geeft stroomstoten aan een slachtoffer met een hartstilstand. Door deze stroomstoten kan het hart weer vanzelf gaan werken.

 

Maar wij doen meer…….!

De EHBO vereniging Nieuw-Lotbroek is een erkende EHBO-vereniging, aangesloten bij EHBO Limburg (die 92 verenigingen heeft, verspreid over heel Limburg). En via EHBO Limburg rechtstreeks aangesloten bij het Oranje Kruis in Den Haag. (Het Oranje Kruis is de officiële instantie die de diploma's uitgeeft en beheert).

 

Wij verzorgen:

1. Herhalingsoefeningen EHBO, ± 20 per jaar;

2. Nieuw Lotbroek heeft 3 docenten EHBO (daardoor variatie in lessen).

3. Lage contributie, all-in slechts € 30,00 per jaar;

4. Mogelijkheden deel te nemen aan cursussen LOTUS, docent EHBO etc., met moge­- lijkheid tot subsidies via de vereniging.

5. Mogelijkheid om te assisteren bij evenementen, etc., (dus het in de praktijk brengen van EHBO op sportvelden, bij braderieën, etc.), waarna deze aangetekend kunnen worden als reguliere herhalingsoefeningen. De EHBO-er die deelneemt ontvangt hiervoor ook een (kleine) vergoeding.

 

Heeft u interesse voor het volgen van een EHBO basiscursus bezoek dan onze pagina www.ehbo-nieuwlotbroek.nl en kijk wanneer u zich weer kunt aanmelden.