EHBO vereniging Nieuw Lotbroek

 

 

 

 Contactpersoon: Fred Hermes

E-mail: voorzitter@ehbo-nieuwlotbroek.nl

www.ehbo-nieuwlotbroek.nl

Steeds meer Nederlanders geven liever geen eerste hulp. Volgens een onlangs verschenen krantenartikel is er onderzoek gedaan naar de bereidwilligheid van de Nederlander om eerste hulp te verlenen. Het bleek te gaan om maar liefst 40 % van mensen, die niet in het bezit zijn van een EHBO-diploma, die geen hulp verlenen. De belangrijkste verklaring hiervoor is, dat de drempel hoger is als mensen niet weten wat ze moeten doen. Maar mensen kunnen altijd iets doen, al is het maar 112 bellen. Bij EHBO vereniging Nieuw-Lotbroek worden EHBO-ers opgeleid, die op zo'n moment wel weten wat ze te doen staat. Zoals ook de zes cursisten die op dit moment de cursus Eerste Hulp volgen. Bij kleine verwondingen is een deskundig aangelegd verband de aangewezen keuze. Iemand die bewusteloos is, is gebaat bij een stabiele zijligging. En bloedingen proberen te stelpen tot de ambulance er is, zijn de dingen die het verschil kunnen maken. Deze groep van zes cursisten is goed op weg, om samen met instructeur John Visker en medisch adviseur Dr. Theo Dias, de cursus succesvol af te sluiten. Als de momentele overheidsmaatregelen het weer toestaan, is Nederland daarna weer 6 deskundige EHBO-ers rijker.

 

 

Stukje info over onze vereniging

Al meer dan 50 jaar is de EHBO vereniging Nieuw Lotbroek actief.Wij geven o.a. cursussen, houden oefeningen, allemaal met het doel voor U en voor de gemeenschap klaar te staan wanneer Eerste Hulp noodzakelijk is.

Elk jaar leiden wij cursisten op die een bevoegdheid krijgen om eerste hulp te kunnen verlenen. Deze cursisten worden getraind met speciaal lesmateriaal, zoals bijvoorbeeld een reanimatiepop etc.

 

Wist u dat in Nederland per jaar ongeveer 7000 mensen gereanimeerd moeten worden buiten het ziekenhuis? Reanimatie (hartmassage en beademing) wordt toegepast om de tot stilstand gekomen bloedsomloop weer “op gang” te brengen. Dat weer op gang brengen kan veel effectiever gebeuren met behulp van een defibrillator (op de radio reclame spreekt men over een “defie”). Dit apparaat geeft stroomstoten aan een slachtoffer met een hartstilstand. Door deze stroomstoten kan het hart weer vanzelf gaan werken.

 

Maar wij doen meer…….!

De EHBO vereniging Nieuw-Lotbroek is een erkende EHBO-vereniging, aangesloten bij EHBO Limburg (die 92 verenigingen heeft, verspreid over heel Limburg). En via EHBO Limburg rechtstreeks aangesloten bij het Oranje Kruis in Den Haag. (Het Oranje Kruis is de officiële instantie die de diploma's uitgeeft en beheert).

 

Wij verzorgen:

1. Herhalingsoefeningen EHBO, ± 20 per jaar;

2. Nieuw Lotbroek heeft 3 docenten EHBO (daardoor variatie in lessen).

3. Lage contributie, all-in slechts € 30,00 per jaar;

4. Mogelijkheden deel te nemen aan cursussen LOTUS, docent EHBO etc., met moge­- lijkheid tot subsidies via de vereniging.

5. Mogelijkheid om te assisteren bij evenementen, etc., (dus het in de praktijk brengen van EHBO op sportvelden, bij braderieën, etc.), waarna deze aangetekend kunnen worden als reguliere herhalingsoefeningen. De EHBO-er die deelneemt ontvangt hiervoor ook een (kleine) vergoeding.

 

Heeft u interesse voor het volgen van een EHBO basiscursus bezoek dan onze pagina www.ehbo-nieuwlotbroek.nl en kijk wanneer u zich weer kunt aanmelden.