Uitje naar Abshoven

Op vrijdagmiddag 13 maart was in het kader van de nationale vrijwilligersdag NL Doet! een uitstapje naar de voormalige kloosterabdijkerk Abshoven, naar de kapel van Pater Karel en de voormalige ringoven Plintos gepland. Dit uitstapje kon door de uitbraak van het coronavirus niet doorgaan.

Wij gaan het nu opnieuw proberen in september. De datum is op dit moment nog niet bekend.

Wij nodigen alle bewoners van Nieuw Lotbroek die interesse hebben uit om mee te gaan. We vertrekken om 13.00 uur met eigen vervoer vanaf de parkeerplaats van Kasteel Hoensbroek. Na aankomst maken we een korte wandeling vanaf Brasserie Abshoven naar de kapel van Pater Karel. Na het bezoek aan deze kapel lopen we terug langs de Geleenbeek (Corio – Glana; de Latijnse naam voor Heerlen – Geleen). Rond 15.00 uur zijn we terug bij Brasserie Abshoven die gevestigd is in de voormalige en nu prachtig gerestaureerde kloosterkerk. Hier bieden wij de deelnemers koffie/thee met door de brasserie zelfgebakken vlaai of chocoladetaart aan. Voordat we terugkeren naar Hoensbroek brengen we nog een bezoek aan de voormalige steenfabriek (ringoven) Plintos. Wie herinnert zich nog dat Ten Esschen vroeger ook een ringoven had? Bij alle bezienswaardigheden wordt uitleg gegeven en worden wetenswaardigheden verteld. Tegen 17.00 uur verwachten wij terug te zijn in Hoensbroek. De wandeling is niet lang of moeilijk en er wordt gezorgd dat iedereen, dus ook mensen die minder goed ter been zijn de bezienswaardigheden kunnen bezoeken. De belangstellende die voor maart hebben aangemeld zullen door ons persoonlijk benaderd worden. Had je je nog niet aangemeld en heb je interesse om in september ook mee te gaan, meld je dan aan door een mailtje te sturen naar

secretaris.sbnl@outlook.com . Voor inlichtingen kun je bellen met Miep of Wiel Pieters 045-7074055. Als de datum bekend is, krijg je hiervan bericht en kun je beslissen of je je definitief wilt aanmelden.