Persbericht 3-7-2018 Gemeente Heerlen.

 

Een duurzaam en multifunctioneel gebouw voor iedereen

 

Start van de bouw BMV Hoensbroek Zuid

 

We gaan starten met de bouw van de nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening Hoensbroek Zuid, aan de Auvermoerstraat/Monseigneur Feronlaan in Nieuw Lotbroek. Voor de bouwvakvakantie zal de bouwplaats worden ingericht, zodat de aannemer direct na de bouwvakvakantie met de bouw kan beginnen. 

 

Extra bedrag van gemeenteraad

De bouw is afgelopen jaar uitgesteld, doordat er geen aannemer gevonden kon worden die het gebouw kon realiseren met het geldbedrag dat door de gemeenteraad beschikbaar is gesteld. De gemeenteraad heeft inmiddels een extra bedrag beschikbaar gesteld voor de bouw. Bouwbedrijven Jongen gaat de bouw kan realiseren voor dit bedrag. 

 

Multifunctioneel gebouw

In de BMV komt basisschool Wonderwijs, die ontstaat door samengaan van de scholen Dr. A. Schweitzer, Nieuw Lotbroek en de Voeëgelsjtang. Er zullen ook een peuterspeelzaal, voor- en naschoolse opvang, logopedie en verenigingen in gehuisvest worden. Het gebouw wordt gebruiksvriendelijk en zeer duurzaam.

Wethouder Jordy Clemens: “Ik ben heel blij dat we kunnen beginnen met de bouw van de BMV. Volgend jaar staat er hier een geweldig gebouw om te leren, spelen en om elkaar te ontmoeten. En dat op een hele duurzame manier, klaar voor de toekomst.”

 

In gesprek met bewoners en toekomstige gebruikers

Het gebouw en de buitenruimte rondom het gebouw moet aan de wensen van toekomstige gebruikers en omwonenden voldoen. Er lopen dan ook gesprekken met bewoners en toekomstige gebruikers over hun wensen en behoeften.