Voor het zevende jaar wordt Koningsdag wederom groots gevierd in Hoensbroek met het Oranje Festival Gebrook dat op de Markt plaatsvindt. Headliner dit jaar is niemand minder dan Thomas Berge, vooral bekend van zijn optredens in ‘de beste zangers van Nederland’ en hits als “Jij bent mijn leven” en de remake van “Kon ik maar even bij je zijn”. Het festival, dat dit jaar de extra titel 'de feesteditie’ krijgt zal worden afgesloten met een heuse outdoor Salsaparty.

 

Gedurende de dag zijn er allerlei activiteiten op de Markt te bewonderen. Om 13:00 uur begint het festival met een gratis vrijmarkt en voor jong en oud. Iedereen die nog wat oude spulletjes op zolder of in de kelder heeft liggen en deze wil verkopen is vanaf 12:00 uur (opbouw) van harte welkom om deze in het centrum te koop aan te bieden (etenswaren uitgesloten). Het Oranje Festival Gebrook biedt iedere 'verkoper' een gratis ‘Vrijmarkt pretpakket’ aan welke bij de organisatie tent kan worden opgehaald. Een plek reserveren is niet nodigt want op de markt en in het centrum is er ruim voldoende plek voor je kleedje. Ook zullen de winkels in Hartje Hoensbroek deze gehele dag gewoon geopend zijn dus kom combineer ons festival met een gezellig dagje shoppen in het centrum.

 

De Markt zal tevens worden opgesierd door 'Springkussenwereld'. Een grote selectie van bijzondere Obstacle Runs en springkussens staan gedurende het festival gratis ter beschikking voor alle bezoekers zodat iedereen zich even lekker kan uitleven, of je nu heel jong of wat ouder bent!

 

Op het grote podium zullen vanaf 13:00 uur diverse bekende en onbekende artiesten optreden. Het programma wordt geopend door singer songwriter Maggie Dae waarna de blues rock band Stompin’ Grounds het feestje verder opvoert. Ook onze lokale held D’r Dustin zal een optreden geven en als klap op de vuurpijl zal Thomas Berge tegen het eind van de middag te bewonderen zijn op het festival. De avond zal zeer feestelijk worden afgesloten met de bijzondere dj act Don’t Skip waarna het feest pas echt losbarst met een outdoor Salsafeest. De Cubaanse salsaband Nueva Dimensión sluit de avond af en iedereen is van harte welkom om gezellig te komen salsadansen op de Markt.

 

Om 22:00 uur zal het festtival feestelijk worden afgesloten met de spectaculaire vuurwerkshow, mogelijk gemaakt door Pyro Events uit Landgraaf.

 

Het Oranje Festival Gebrook wordt ook dit jaar weer mede mogelijk door de financiële ondersteuning van o.a. diverse subsidieverstrekkers, de gemeente, de vier lokale Hoensbroekse buurt stichttingen, de plaatselijke horeca en diverse lokale ondernemers. Met de markt als centrale plek in Hoensbroek wordt dan ook de samenwerking tussen het festival en omliggende horeca gelegenheden en Hartje Hoensbroek gegarandeerd door het festival.

 

Het gehele programma van deze dag alsmede het podiumprogramma en verdere info over de vrijmarkt en de lampionnenoptocht zijn te vinden op onze website www.oranjefestivalgebrook.nl.

 

Aanvullende info Festival:

Het Oranje Festival Gebrook is een jaarlijks terugkerend festival op Koningsdag in Hoensbroek dat volledig door vrijwilligers (ook het bestuur) wordt mogelijk gemaakt. Sinds 2012 biedt het festival een podium voor lokaal talent en lokale initiatieven, verenigingen en stichtingen  en  richt zich vooral op de jeugd tussen 14 en 24 jaar, maar ook de kleinere kinderen en hun ouders worden zeker niet vergeten.Voor meer informatie, interviews en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sander Bossink, voorzitter Stichting Oranje Festival Gebrook: 

tel. 06 – 51 35 94 04. e-mail: info@oranjefestivalgebrook.nl