Inloopdagen voor mantelzorgers

 

Het Steunpunt voor Mantelzorgers organiseert elke tweede donderdag van de maand van 10.00-12.00 uur in de Koffiepot een inloopbijeenkomst voor mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Zij kunnen er onder het genot van een kopje koffie hun verhaal vertellen of juist de zorgen even van zich afzetten.

 

Aan de bijeenkomsten is maandelijks een thema gekoppeld. Voor maart 2018 is dit Mindfulness:

We jakkeren vaak maar door. Rennen van A naar B en lijken niet stil te staan bij het moment zelf. Leven in het hier en nu…  Mindfulness  gaat o.a. over :  “hoe creëer ik een rustmoment voor mezelf”. Samen met de mantelzorger wordt er gesproken over de manieren om goed voor jezelf te blijven zorgen en dan over de manieren om goed voor jezelf te blijven zorgen en dan vanuit het mentale perspectief. De grondbeginselen van Mindfulness worden besproken en men kan kennis maken met meditatie. Mirjam Wassen en Arno Hanssen, beiden coaches en mindfulness-trainer, zullen afwisselend een presentatie verzorgen rondom dit onderwerp.

 

 

Nadat het thema besproken is, kunnen algemene vragen met betrekking tot  mantelzorg gesteld worden, desgewenst individueel. Zorgt u voor een zieke of hulpbehoevende (thuis of in een verzorgingshuis) dan bent u van harte welkom! Aanmelden is niet nodig. Deelname, koffie en thee zijn gratis.

 

Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgparkstad.nl

Telefoonnummer: 045-2114000. 

Email: info@mantelzorgparkstad.nl

 

 

Het Steunpunt voor Mantelzorgers organiseert in samenwerking met Ruggesteun en het Toon Hermans Huis Parkstad bijeenkomsten in Hoensbroek:

 

 

 

De Koffiepot, Kasteel Hoensbroeklaan 190, Hoensbroek

 

 

Elke tweede donderdag van de maand  Tijd: 10.00-12.00 uur