Ideeën voor invulling open terreinen

De Stichting Buurtbeheer Nieuw Lotbroek heeft samen met Heerlen Stand By het initiatief genomen om aan de omwonenden van de open terreinen die liggen tussen de Bernhardstraat, deel van de Heerlerweg, Prins Mauritsstraat en een deel van de Julianastraat te vragen welke invulling van deze plek zij graag zouden zien. Door de bijna 50 mensen die wij gesproken hebben zijn bijna 100 ideeën aangedragen. Met die mooie uitkomst zijn wij in gesprek gegaan met de woningcorporatie Woonpunt en de gemeente Heerlen.

Eind augustus hebben we in dit gebied een Tent in de Wijk georganiseerd waar omwonenden en belangstellenden elkaar en vertegenwoordigers van de samenwerkende instanties konden ontmoeten. Enkele wethouders van de gemeente Heerlen waren aanwezig.

Dit mooie initiatief met de enthousiaste inbreng van een groot aantal omwonenden gaat zeker een vervolg krijgen en wij hopen een flink deel van de ingebrachte ideeën te kunnen realiseren. Iedereen die hier meer over wil weten kan contact opnemen met onze secretaris via:

secretaris.sbnl@outlook.com Wij houden u uiteraard op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

 

 

Stand van zaken maart 2021

Het terrein van de voormalige speeltuin is inmiddels opgeruimd en opgeschoond. Wij zijn hard aan de slag om geld bij elkaar te krijgen voor een nieuwe invulling. Met de omwonenden en andere belangstellenden willen we graag de plannen bespreken. Helaas is het op dit moment vanwege corona niet mogelijk om een bijeenkomst te organiseren. Door het Oranjefonds is ons een bedrag toegekend om tijdens de nationale vrijwilligersdag NLDOET! een start te maken met het aanplanten van enkele nieuwe bomen.

De organisatie achter NLDOET! heeft besloten om vanwege corona de activiteit te verplaatsen van 13 maart naar 29 mei. Dat is te laat in het seizoen om bomen te kunnen planten. Wij gaan daarom bekijken of het mogelijk is om die bomen in maart te planten en dan organiseren we eind mei wel een feestje om dat te vieren met de helpers en de omwonenden.

Het is belangrijk dat het een project van bewoners is. Wij hopen dan ook dat een aantal bewoners bereid is om een handje toe te steken bij het planten van de bomen en een haag met kleinfruit.

Iedereen die interesse heeft om te helpen vragen wij om dit via de mail of telefonisch te laten weten, zodat wij contact kunnen opnemen als de datum en tijd bekend zijn.

Uiteraard zorgen we dat de plantdag een gezellige dag wordt met een hapje en een drankje.

Aanmelden kan via: secretaris.sbnl@outlook.com of telefonisch 045-7074055.