Beter een goede buur, dan een verre vriend

 

9 mei 2018: Nachbar Nacht in Heerlen

  

Vorig jaar spraken de burgemeesters van Heerlen en Aken - met steun van de provincie - af om langdurig intensief te gaan samenwerken. Om het belang van de grensligging te benadrukken, organiseert Heerlen op woensdag 9 mei de allereerste Nachbar Nacht in het teken van de Akense Karlspreis. Er is een afwisselend programma samengesteld met onder meer dans, film, muziek en street art-wandelingen. Waarnemend burgemeester Emile Roemer: “Het is goed dat er meer aandacht komt voor de grensligging, we zijn feitelijk een grote (stedelijke) regio. De inwoners van Heerlen en Aken kunnen dankzij de geringe afstand tussen beide steden profiteren van elkaars cultuur en evenementen. Dat is ook de insteek van deze eerste Nachbar Nacht.” 

 

Ontdek Heerlen 

Op de avond voor Hemelvaart speelt de band Nur Deutsche Welle in de Nieuwe Nor. Het Schelmenhofje wordt omgetoverd tot Klein.Berlijn met singer-songwriters en toffe poetry- en dancebattles. In de Quatro draait de Duitse film Toni Erdmann en in de namiddag de (Nederlands ingesproken) Duitse kinderanimatie De Hazenschool. Mural-fans kunnen hun hart ophalen en met een gids de street art in Heerlen of Aken ontdekken. De Nachtbar Nacht is een samenwerking van gemeente Heerlen, Nieuwe Nor, Heerlen Mijn Stad, De Vijf Pleintjes, Borderlines Poetry Slam, HFC Dancestudio, Street Art Heerlen en Quatro Cinema.  Het complete programma is te vinden op www.nachbarnacht.nl.  

 

Rondom dit programma zijn er tevens activiteiten voor Duitse en Nederlandse studenten van de Zuyd Hogeschool. Ook organiseren Cultura Nova en SVOPL